bel ons: 071 580 30 18|info@in-uitvoering.com
Permalink Gallery

NIEUWBOUW HOUTSKELET WONING

NIEUWBOUW HOUTSKELET WONING

, , ,

In het groene hart, aan de Weipoortse Vliet in Zoeterwoude is een moderne villa met houtskeletconstructie gebouwd naar een ontwerp van Mirck Architecture. Onze opdrachtgever benaderde ons eind 2017 om de bouwvoorbereiding- en begeleiding op ons te nemen. Na een korte aannemerselectie is gekozen om de bouw te laten uitvoeren door R.A. van Leeuwen bouwbedrijf BV.

Op de bouwlocatie is de bestaande woning in de zomer van 2018 gesloopt. Aansluitend is gestart met de bouw van dit tienbeukenhuis onder een enkelvormige kap. In de lengterichting (ca. 32 meter) worden 10 beuken geschakeld door de houten spanten. De woning is met de lange zijde evenwijdig aan het water geplaatst. De lange voorgevel heeft een gesloten uitstraling, aan de waterzijde is gekozen voor een open structuur, welke wordt omringd door een hardhouten terras.

Het huis is ontworpen als een “nul-op-de-meter”-woning. Er is dus geen aansluiting op het gasnet. De energie wordt opgewekt door een zonnepaneleninstallatie en een luchtwarmtepomp.

Na de oplevering van de woning als casco+ (ruwbouw en installaties) in januari 2019 heeft de opdrachtgever in eigen beheer de afbouw en de terreininrichting uitgevoerd.

Permalink Gallery

UITBREIDING WONING

UITBREIDING WONING

, , ,

Dit pand aan de Schenkelweg Zoeterwoude werd in 1963 oorspronkelijk gebouwd als opslagruimte voor de naastgelegen winkel. Sinds 1988 was het pand reeds in gebruik als woonruimte. Vanwege de ligging was er weinig daglichttoetreding op de begane grond. De verdieping had slechts onder de nok voldoende stahoogte. De opdrachtgevers wensten een ruimere woning met meer daglicht.

In Uitvoering heeft samen met opdrachtgevers een plan ontwikkeld voor uitbreiding en modernisering van de woning. De nok is verhoogd en de verdieping is vergroot door twee grote dakkapellen. Daarmee is een volwaardige verdieping ontstaan, voor de slaapkamers en een badkamer. Op de begane grond is de indeling van de woning compleet veranderd. De entree is verplaatst naar de noordzijde en de woonkamer is gesitueerd aan de westzijde. Extra daglichttoetreding is gecreëerd door glasdeuren in de westgevel en een dakraam in combinatie met een vide boven de inpandige keuken.

Onder begeleiding van In Uitvoering is de ruwbouw in het voorjaar van 2017 uitgevoerd. Opdrachtgevers bouwen verder zelf aan de wanden, isolatie, leidingwerk en verdere afbouw.

Permalink Gallery

MAKE-OVER GEZINSWONING

MAKE-OVER GEZINSWONING

, ,

De gezinswoning van onze opdrachtgevers in Zoeterwoude werd compleet gestript en helemaal aangepast aan hun wensen. Voordat met de bouw werd gestart, werden alle ideeën en wensen samen met In Uitvoering uitgewerkt tot een compleet plan.  In grote lijnen bestond de make-over uit het vergroten van de woonkamer, het plaatsen van een moderne keuken, het transformeren van een slaapkamer in een grote badkamer met aparte toiletruimte. Voorts werden de elektrische, water- en rioleringsinstallaties grotendeels vernieuwd. De wanden en plafonds werden opnieuw gestukadoord en tenslotte werd de gehele woning geschilderd. Na een bouwtijd van 4 maanden werd de woning opgeleverd.

Uitvoering: 2015

Permalink Gallery

RENOVATIE STADSWONING

RENOVATIE STADSWONING

, ,

In de binnenstad van Den Haag is een woning van drie verdiepingen, bouwjaar omstreeks 1900, compleet gerenoveerd, naar een ontwerp van MATH architecten bv. De scheefstand van de vloeren (verloop ca. 18 cm) is gecorrigeerd. De achtergevel is onderheid en geheel vernieuwd. De originele gedecoreerde plafonds en de en suite kasten zijn gerestaureerd. De badkamer, elektrische installatie en verwarmingsinstallatie zijn gemoderniseerd. Nieuw schilderwerk, zowel binnen als buiten, maakt de renovatie compleet. De gehele renovatie is in een korte bouwtijd van 6 maanden gerealiseerd.

Uitvoering: 2015-2016

Permalink Gallery

RENOVATIE WONING

RENOVATIE WONING

, ,

Miening 19 Zoeterwoude is een bescheiden arbeiderswoning en staat al enige jaren leeg. De eigenaar heeft het plan opgevat, om deze woning rigoureus te renoveren en daarmee geschikt te maken voor verhuur. Eind 2014 was de vergunning rond, om een entree voor deze woning te maken aan de zijde van de Miening. In aanloop naar de aanbesteding van de werkzaamheden, werd In Uitvoering gevraagd om het bestek te schrijven en een kostenraming te maken. Bij het opstellen van het bestek, is volop overleg gevoerd met opdrachtgever en architect over de wensen t.a.v. toe te passen materialen en de te volgen werkwijze. Na voltooiing van het bestek zijn in maart door de opdrachtgever offertes opgevraagd bij diverse aannemers. Aansluitend wordt de renovatie uitgevoerd.

Permalink Gallery

WOONHUIS DEN HAAG

WOONHUIS DEN HAAG

, ,

Onze opdrachtgevers kochten in het voorjaar deze prachtige 30-jaren woning aan de Laan van Poot te Den Haag. Zij wilden een flinke renovatie van het pand laten uitvoeren. Wij kregen opdracht om zo snel als mogelijk aan de slag te gaan. In 6 weken tijd is het project uitgevoerd. Het werk omvatte o.a.: plaatsen van 2 dakkapellen en verbouwing van de zolder, een nieuwe badkamer, een nieuwe keuken, kelder waterdicht maken, schilderwerk binnen en buiten. Vanwege de zeer korte bouwtijd lag de uitdaging in de coördinatie van de eigen werkzaamheden en de begeleiding van derden, zoals de keukenleverancier, audiotechnicus, parketeur. Begin juni is het project naar tevredenheid opgeleverd en zijn onze opdrachtgevers verhuisd naar hun vernieuwde woning.

Permalink Gallery

AANKOOP-ADVIES WONING

AANKOOP-ADVIES WONING

, ,

In opdracht van een echtpaar uit Leiden hebben wij technisch advies uitgebracht, in verband met de mogelijke aankoop van een woning buiten de stad. De betreffende woning maakte oorspronkelijk deel uit van een boerderij, gebouwd in 1930.Tijdens de opname bleek de buitenschil van het pand, dat onderheid is, in redelijke staat. Wel was duidelijk te zien, dat de begane grondvloer verzakt is.

In 1988 werd de toenmalige koeienstal van de boerderij verbouwd tot woonruimte. De vloer van de stal is bij de verbouwing uitgevuld en vlak gemaakt om de ruimte geschikt te maken voor bewoning. Deze vloer is echter niet verankerd in de bouwmuren en behoorlijk scheef gezakt. In ons advies hebben wij een voorstel gedaan, om de betonvloer te slopen en een nieuwe PS-renovatievloer aan te brengen in combinatie met gewapende funderingsbalken, die verankerd worden in de bouwmuren. De PS-renovatievloer van het merk VBI is gekozen, vanwege het geringe gewicht: de bekende vul-elementen zijn van polystyreen (geven tevens een goede warmte-isolatie), de metalen liggers hebben slechts een gewicht van 6,5 kg/m1.

Wij hebben ons advies vastgelegd in een rapportage, waarin ook een kostenraming is opgenomen voor de renovatie van de vloer. Met dit advies kunnen onze opdrachtgevers aan de slag om de aankoop van hun woning te realiseren.

 

Permalink Gallery

DAKOPBOUW

DAKOPBOUW

,

Dakopbouw woning

Op een woning in de Zuidhof te Zoeterwoude moest een dakopbouw gemaakt worden, tussen twee bestaande dakopbouwen in. Zo op het oog een eenvoudige klus. Het bleek echter niet zo simpel te zijn, daar links en rechts de noklijnen niet op gelijke hoogte zaten, de pannenmaat niet strookte  en ook de kozijnen links en rechts op iets verschillende diepte waren geplaatst. Passen en meten dus, om deze maatverschillen vooral aan de buitenzijde zo goed mogelijk op te vangen. Zoals op de foto te zien, is het goed gelukt.