bel ons: 071 580 30 18|info@in-uitvoering.com
Permalink Gallery

PPARDENSTAL IN ZOETERWOUDE

PPARDENSTAL IN ZOETERWOUDE

, ,

In april 2016 werden we benaderd door De Nieuwe Uithof om de bouwvoorbereiding te verzorgen voor modernisering en uitbreiding van deze pensionstal voor paarden in Zoeterwoude. De eigenaars van DNU waren al enige tijd bezig met plannen voor een uitbreiding van hun bedrijf.  Zij liepen vast tussen de wensen van de Rijnlandse Molenstichting, de eisen rond het vogelweidegebied en andere beperkingen rond het bestemmingsplan.

Door In Uitvoering werd een presentatie van het plan gemaakt voor gemeente Zoeterwoude. In de zomer van 2016 zegde de gemeente haar medewerking toe om te komen tot een wijziging van het bestemmingsplan. Daarna moest Provinciale Staten overtuigd worden van dit mooie plan. Hiertoe werd een bureau ingehuurd  (Van Dun Advies uit Ulicoten) om een studie van het plan met onderbouwing te maken, waarbij aspecten als landschap, weidevogelgebied, stedenbouw, molenbiotoop, financiën werden afgewogen. Begin 2017 ging PS akkoord met het plan en kon gestart worden met de procedure voor een nieuw bestemmingsplan. Deze procedure heeft ca.  15 maanden in beslag genomen. In juli 2018 is het nieuwe bestemmingsplan definitief geworden.

In de komende fase wordt toegewerkt naar het verkrijgen van de omgevingsvergunning.

Permalink Gallery

TRANSFORMATIE VAN SCHUUR TOT WONING

TRANSFORMATIE VAN SCHUUR TOT WONING

, , ,

Op de Westeindseweg te Zoeterwoude wordt een boerenschuur veranderd in een ruime woning. Ook het terrein wordt grondig aangepakt. Bij dit project hebben wij de procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan en Omgevingsvergunning  voor onze opdrachtgevers verzorgd.

In het najaar van 2017 werden we benaderd door onze opdrachtgevers om hen te begeleiden in het proces richting Omgevingsvergunning. Na een eerste presentatie van het plan bij gemeente werd in september 2018 het plan besproken aan de hand van het Ja/Mitskompas. Het Kompas gaf ons groen licht: gemeente zegde toe, mee te willen werken aan de realisatie van het plan. In het voorjaar van 2019 is de aanvraag voor de gehele procedure ingediend. Gemeente heeft eind februari 2020 de vergunning verleend.

De opdrachtgevers zullen in een periode van ca. 2 jaar zelf de verbouwing van de schuur uitvoeren. Het resultaat wordt een ruime gezinswoning, welke voldoet aan alle eisen van deze tijd op het gebied van (laag) energieverbruik en duurzaamheid. Op het terrein wordt een leegstaande berging gesloopt, de betonnen terreinverharding wordt verwijderd. Naast de tuin voor eigen gebruik, wordt een moestuin aangelegd. De moestuin zal toegankelijk worden voor jonge kinderen, voor educatieve doeleinden.

Permalink Gallery

NIEUWBOUW HOUTSKELET WONING

NIEUWBOUW HOUTSKELET WONING

, , ,

In het groene hart, aan de Weipoortse Vliet in Zoeterwoude is een moderne villa met houtskeletconstructie gebouwd naar een ontwerp van Mirck Architecture. Onze opdrachtgever benaderde ons eind 2017 om de bouwvoorbereiding- en begeleiding op ons te nemen. Na een korte aannemerselectie is gekozen om de bouw te laten uitvoeren door R.A. van Leeuwen bouwbedrijf BV.

Op de bouwlocatie is de bestaande woning in de zomer van 2018 gesloopt. Aansluitend is gestart met de bouw van dit tienbeukenhuis onder een enkelvormige kap. In de lengterichting (ca. 32 meter) worden 10 beuken geschakeld door de houten spanten. De woning is met de lange zijde evenwijdig aan het water geplaatst. De lange voorgevel heeft een gesloten uitstraling, aan de waterzijde is gekozen voor een open structuur, welke wordt omringd door een hardhouten terras.

Het huis is ontworpen als een “nul-op-de-meter”-woning. Er is dus geen aansluiting op het gasnet. De energie wordt opgewekt door een zonnepaneleninstallatie en een luchtwarmtepomp.

Na de oplevering van de woning als casco+ (ruwbouw en installaties) in januari 2019 heeft de opdrachtgever in eigen beheer de afbouw en de terreininrichting uitgevoerd.

Permalink Gallery

DAKISOLATIE PRAKTIJKGEBOUW

DAKISOLATIE PRAKTIJKGEBOUW

, , , ,

Voor het praktijkgebouw van Multi Thrapeutisch Centrum in Zoeterwoude is samen met opdrachtgevers een plan uitgewerkt om het dak te isoleren, waarbij het dakafschot zodanig werd veranderd dat de inpandige hemelwaterafvoer kon komen te vervallen. Nieuwe hemelwaterafvoeren zijn aangebracht aan de buitengevel. Bovendien zijn de dakranden en borstweringen voorzien van Keralite rabatdelen en is alle houtwerk buiten geschilderd. De nieuwe afwerking geeft het gebouw een mooie robuuste uitstraling.

Voor dit project is  de aanvraag Omgevingsvergunning gedaan met het bijbehorende tekenwerk. Tevens heeft In Uitvoering voor dit project de bouwbegeleiding en uitvoering verzorgd.

Permalink Gallery

UITBREIDING WONING

UITBREIDING WONING

, , ,

Dit pand aan de Schenkelweg Zoeterwoude werd in 1963 oorspronkelijk gebouwd als opslagruimte voor de naastgelegen winkel. Sinds 1988 was het pand reeds in gebruik als woonruimte. Vanwege de ligging was er weinig daglichttoetreding op de begane grond. De verdieping had slechts onder de nok voldoende stahoogte. De opdrachtgevers wensten een ruimere woning met meer daglicht.

In Uitvoering heeft samen met opdrachtgevers een plan ontwikkeld voor uitbreiding en modernisering van de woning. De nok is verhoogd en de verdieping is vergroot door twee grote dakkapellen. Daarmee is een volwaardige verdieping ontstaan, voor de slaapkamers en een badkamer. Op de begane grond is de indeling van de woning compleet veranderd. De entree is verplaatst naar de noordzijde en de woonkamer is gesitueerd aan de westzijde. Extra daglichttoetreding is gecreëerd door glasdeuren in de westgevel en een dakraam in combinatie met een vide boven de inpandige keuken.

Onder begeleiding van In Uitvoering is de ruwbouw in het voorjaar van 2017 uitgevoerd. Opdrachtgevers bouwen verder zelf aan de wanden, isolatie, leidingwerk en verdere afbouw.

Permalink Gallery

MAKE-OVER GEZINSWONING

MAKE-OVER GEZINSWONING

, ,

De gezinswoning van onze opdrachtgevers in Zoeterwoude werd compleet gestript en helemaal aangepast aan hun wensen. Voordat met de bouw werd gestart, werden alle ideeën en wensen samen met In Uitvoering uitgewerkt tot een compleet plan.  In grote lijnen bestond de make-over uit het vergroten van de woonkamer, het plaatsen van een moderne keuken, het transformeren van een slaapkamer in een grote badkamer met aparte toiletruimte. Voorts werden de elektrische, water- en rioleringsinstallaties grotendeels vernieuwd. De wanden en plafonds werden opnieuw gestukadoord en tenslotte werd de gehele woning geschilderd. Na een bouwtijd van 4 maanden werd de woning opgeleverd.

Uitvoering: 2015

Permalink Gallery

RENOVATIE STADSWONING

RENOVATIE STADSWONING

, ,

In de binnenstad van Den Haag is een woning van drie verdiepingen, bouwjaar omstreeks 1900, compleet gerenoveerd, naar een ontwerp van MATH architecten bv. De scheefstand van de vloeren (verloop ca. 18 cm) is gecorrigeerd. De achtergevel is onderheid en geheel vernieuwd. De originele gedecoreerde plafonds en de en suite kasten zijn gerestaureerd. De badkamer, elektrische installatie en verwarmingsinstallatie zijn gemoderniseerd. Nieuw schilderwerk, zowel binnen als buiten, maakt de renovatie compleet. De gehele renovatie is in een korte bouwtijd van 6 maanden gerealiseerd.

Uitvoering: 2015-2016

Permalink Gallery

BRANDVEILIGHEID BEDRIJFSRUIMTE

BRANDVEILIGHEID BEDRIJFSRUIMTE

, , ,

Voor een bedrijf in Zoeterwoude werd een plan opgesteld voor het verbeteren van de bedrijfsruimte t.a.v. brandwerendheid. De scheidingswanden en plafonds  moesten worden aangepast om te kunnen voldoen aan de eis van 60 minuten brandwerendheid. Tevens waren gekoppelde rookmelders en noodverlichting gewenst. Voor het plan is een Omgevingsvergunning aangevraagd. De gemeente heeft het plan goedgekeurd en vergunning verleend.