Dit pand aan de Schenkelweg Zoeterwoude werd in 1963 oorspronkelijk gebouwd als opslagruimte voor de naastgelegen winkel. Sinds 1988 was het pand reeds in gebruik als woonruimte. Vanwege de ligging was er weinig daglichttoetreding op de begane grond. De verdieping had slechts onder de nok voldoende stahoogte. De opdrachtgevers wensten een ruimere woning met meer daglicht.

In Uitvoering heeft samen met opdrachtgevers een plan ontwikkeld voor uitbreiding en modernisering van de woning. De nok is verhoogd en de verdieping is vergroot door twee grote dakkapellen. Daarmee is een volwaardige verdieping ontstaan, voor de slaapkamers en een badkamer. Op de begane grond is de indeling van de woning compleet veranderd. De entree is verplaatst naar de noordzijde en de woonkamer is gesitueerd aan de westzijde. Extra daglichttoetreding is gecreƫerd door glasdeuren in de westgevel en een dakraam in combinatie met een vide boven de inpandige keuken.

Onder begeleiding van In Uitvoering is de ruwbouw in het voorjaar van 2017 uitgevoerd. Opdrachtgevers bouwen verder zelf aan de wanden, isolatie, leidingwerk en verdere afbouw.