Op de Westeindseweg te Zoeterwoude wordt een boerenschuur veranderd in een ruime woning. Ook het terrein wordt grondig aangepakt. Bij dit project hebben wij de procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan en OmgevingsvergunningĀ  voor onze opdrachtgevers verzorgd.

In het najaar van 2017 werden we benaderd door onze opdrachtgevers om hen te begeleiden in het proces richting Omgevingsvergunning. Na een eerste presentatie van het plan bij gemeente werd in september 2018 het plan besproken aan de hand van het Ja/Mitskompas. Het Kompas gaf ons groen licht: gemeente zegde toe, mee te willen werken aan de realisatie van het plan. In het voorjaar van 2019 is de aanvraag voor de gehele procedure ingediend. Gemeente heeft eind februari 2020 de vergunning verleend.

De opdrachtgevers zullen in een periode van ca. 2 jaar zelf de verbouwing van de schuur uitvoeren. Het resultaat wordt een ruime gezinswoning, welke voldoet aan alle eisen van deze tijd op het gebied van (laag) energieverbruik en duurzaamheid. Op het terrein wordt een leegstaande berging gesloopt, de betonnen terreinverharding wordt verwijderd. Naast de tuin voor eigen gebruik, wordt een moestuin aangelegd. De moestuin zal toegankelijk worden voor jonge kinderen, voor educatieve doeleinden.