In het groene hart, aan de Weipoortse Vliet in Zoeterwoude is een moderne villa met houtskeletconstructie gebouwd naar een ontwerp van Mirck Architecture. Onze opdrachtgever benaderde ons eind 2017 om de bouwvoorbereiding- en begeleiding op ons te nemen. Na een korte aannemerselectie is gekozen om de bouw te laten uitvoeren door R.A. van Leeuwen bouwbedrijf BV.

Op de bouwlocatie is de bestaande woning in de zomer van 2018 gesloopt. Aansluitend is gestart met de bouw van dit tienbeukenhuis onder een enkelvormige kap. In de lengterichting (ca. 32 meter) worden 10 beuken geschakeld door de houten spanten. De woning is met de lange zijde evenwijdig aan het water geplaatst. De lange voorgevel heeft een gesloten uitstraling, aan de waterzijde is gekozen voor een open structuur, welke wordt omringd door een hardhouten terras.

Het huis is ontworpen als een “nul-op-de-meter”-woning. Er is dus geen aansluiting op het gasnet. De energie wordt opgewekt door een zonnepaneleninstallatie en een luchtwarmtepomp.

Na de oplevering van de woning als casco+ (ruwbouw en installaties) in januari 2019 heeft de opdrachtgever in eigen beheer de afbouw en de terreininrichting uitgevoerd.