In opdracht van een echtpaar uit Leiden hebben wij technisch advies uitgebracht, in verband met de mogelijke aankoop van een woning buiten de stad. De betreffende woning maakte oorspronkelijk deel uit van een boerderij, gebouwd in 1930.Tijdens de opname bleek de buitenschil van het pand, dat onderheid is, in redelijke staat. Wel was duidelijk te zien, dat de begane grondvloer verzakt is.

In 1988 werd de toenmalige koeienstal van de boerderij verbouwd tot woonruimte. De vloer van de stal is bij de verbouwing uitgevuld en vlak gemaakt om de ruimte geschikt te maken voor bewoning. Deze vloer is echter niet verankerd in de bouwmuren en behoorlijk scheef gezakt. In ons advies hebben wij een voorstel gedaan, om de betonvloer te slopen en een nieuwe PS-renovatievloer aan te brengen in combinatie met gewapende funderingsbalken, die verankerd worden in de bouwmuren. De PS-renovatievloer van het merk VBI is gekozen, vanwege het geringe gewicht: de bekende vul-elementen zijn van polystyreen (geven tevens een goede warmte-isolatie), de metalen liggers hebben slechts een gewicht van 6,5 kg/m1.

Wij hebben ons advies vastgelegd in een rapportage, waarin ook een kostenraming is opgenomen voor de renovatie van de vloer. Met dit advies kunnen onze opdrachtgevers aan de slag om de aankoop van hun woning te realiseren.